SIK KANATLI HÜCRELİ FANLAR

Sık kanatlı hücreli fanlar değişik kapasitelerde üretilmektedir.Ofis, A.v.m, Otel, Cafe, İş Merkezleri ve buna benzer bütün alanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.300 m3/h ile 100.000 m3/h arası kapasitelere sahip olan bu fanlar, bütün havalandırma sistemlerinde rahatlıkla kullanılır. Düşük ses seviyesine sahiptirler. Plastik yada alüminyumdan imal köşe aparatlarının birleştirilmesi ile oluşturulan hücrelere galvanizli saclar kaplanarak oluşturulur. Kaplama içerisine taş yünü yada cam yünü gibi değişik izolasyon malzemeleri kulanılır. Bunun amacı ise zaten düşük olan ses seviyesini en aza indirgemektir. Hücre içerisine yerleştirilen pervane ve motor kasnak ve kayış aracılığı ile birbirlerine bağlanır. Bu yöntemle elektrik motorunun deviri iç fana yani pervaneye aktarılır. Aktarma sırasında tercih edeceğiniz kasnak ölçüleri fanın basınç ayarını yapabilmenize imkan sağlar.

Hücreli fanın içerisine yerleştirilen elektrik motorları belirli seviyeye kadar monofoze olarak kullanılabilir. Belirli kapasiteden sonra trifaze olarak kullanılması daha uygundur. Bildiğiniz üzere monofaze diye tabir ettiğimiz enerji sınıfı 230 voltdur. Trifaze diye tabir ettiğimiz motorun enerji sınıfı 380 voltdur. İsteğe bağlı olarak montajı yapılacak havalandırma fanı korumalı bir elektrik panosuna bağlanır ise elektrik de oluşabilecek voltaj farklılıkları motora herhangi bir zarar veremez.

Elektrik panosu içerisine istenildiği takdirde hız regülatörü ve farz koruyucu aparatlarda takılabilmektedir. Direk olarak ana panodan gelen enerjinin fana bir anahtar yolu ile bağlanmasını kesinlikle tercih etmeyin aksi takdirde ürününüzün elektrik motoru yanar ve bu yanma kullanıcı hatası oduğu için garanti kapsamına alınmaz.